Ana Sayfa Ekonomi 9 Mayıs 2020 66 Görüntüleme

YERLİ MUZ

YERLİ MUZ

Türkiye’nin en büyük muz üretim merkezlerinden Mersin’de yılın 12 ayı hasadı yapılabilen Anamur muzu, hem fiyatı hem de lezzetiyle yurt genelindeki tezgahlarda daha çok yer buluyor.

Kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması sebebiyle ithal muzlara oranla daha çok tercih edilen Anamur muzunda hasat devam ediyor. Sera ortamında doğal yollarla yetiştirilen muz, ilçedeki üreticilerin en büyük gelir kaynaklarının başında yer alıyor. İthal muz, yurt genelindeki tezgah ve raflarda 9 ile 20 lira arasında tüketiciye sunulurken, Anamur muzu 7 ila 11 liradan alıcı buluyor.

“BÜTÜN TÜKETİCİLER ANAMUR MUZUNU ARIYOR”

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, son yıllardaki sera artışıyla birlikte muz hasadının yılın tüm dönemine yayıldığını söyledi. Gümüş, Anamur’un coğrafi konumu dolayısıyla mikro klima özelliğine sahip olduğunu dile getirerek, “Diğer bölgelerde üretilen muz ile Anamur muzu arasında aroma açısından çok büyük bir fark var. Bütün tüketiciler Anamur muzunu arıyor.” dedi.

Anamur muzunun lezzetiyle yurt genelinde tezgahlarda daha çok yer bulduğunu vurgulayan Gümüş, yerli muzun ithal muza oranla fiyatıyla da tüketicileri memnun ettiğini kaydetti.

Telif hakkı için seferdemir81@gmail.com adresine mail atın 24 ile 48 saat içerisinde haber sistemden kaldırılacaktır. www.haberözel.com
Hazır Site by Uzman Tescil