Ana Sayfa Ekonomi 2 Temmuz 2021

Çiğ inek sütünün sınıflandırılması kriterleri tüm illerde uygulanacak

Kontratlı tarzda endüstriye arz edilecek çiğ inek sütünün, bileşimindeki yağ ve protein bedellerine nazaran sınıflandırılmasına ait kriterlerin, 1 Mayıs prestijiyle tüm vilayetlerde geçerli olması kararlaştırıldı.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına Ait Bildiri’de Değişiklik Yapılmasına Dair Bildiri, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

UYGULAMA TARİHİ OLARAK 1 MAYIS SEÇİLDİ

Buna nazaran, kontratlı metotta endüstriye arz edilecek çiğ inek sütünün sınıflandırılması için belirlenen kriterlerin tüm vilayetlerde uygulama tarihi 1 Mayıs 2021’e çekildi.

EVVEL ÇANAKKALE, BURDUR VE AKSARAY’DA BAŞLATILMIŞTI

Daha evvel uygulamanın 2020-2021 yıllarında Çanakkale, Burdur ve Aksaray’da başladıktan sonra, 2022’den itibaren tüm vilayetlerde hayata geçirilmesi planlanmıştı. Yeni bildiriyle kelam konusu kriterler belirlenen tarihten 8 ay evvel bütün vilayetler için geçerli hale getirilmiş oldu.

MAKSAT ÜRETİMDE KALİTE VE RANDIMANI ARTIRMAK

Düzenleme, çiğ inek sütünün bileşimindeki yağ ve protein kıymetlerine nazaran sınıflandırılmasını sağlayıp, üretimde kalitenin artırılmasını, üretici gelirlerinin ve süt eserleri üretiminde verimliliğin yükseltilmesini hedefliyor.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Telif hakkı için haber@haberozel.com.tr adresine mail atın 24 ile 48 saat içerisinde haber sistemden kaldırılacaktır. www.haberozel.com.tr
Hazır Site by Uzman Tescil