Ana Sayfa Ekonomi 4 Temmuz 2021

Turizmciler açık büfelerdeki kontrollün sürekli olmasını istiyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Lideri Müberra Eresin, yeni olağan olarak isimlendirdikleri süreçte otellerdeki yemek, büfe ve servis sunuş biçimlerinin de değiştiğini belirterek, “Açık büfeler denetimli olarak sunulmaya başlandı.” dedi.

Eresin, Türkiye’de ve tüm dünyada tatil ve seyahat talebine ilginin her geçen gün arttığını aktararak, her an iptal edilen uçak seferleri, hudutlarda daima değişiklik gösteren test ve PCR uygulamaları, değişken vize şartları üzere koşullar tam olarak düzelmediği takdirde turizm ve seyahat alanında bir istikrardan bahsetmenin mümkün olamayacağını vurguladı.

“AŞILAMANIN ÇOK HIZLANMASI SEVİNDİRİCİ VE MORAL VERİCİ BİR GELİŞME OLDU”

Müberra Eresin, büyük pazarlardan olumlu haber gelmesini umut ettiklerini belirterek, “Almanya’nın kısmen, Rusya’nın ise şimdilik büsbütün açılmasının tesirlerinin resort olarak isimlendirdiğimiz kıyı bölgelerimizde tesirlerinin fakat 1 ay sonra görülmesini bekliyoruz. Rusya pazarının açılması bölüm için elbette çok olumlu bir gelişme olmuştur. Çünkü bilhassa güney kıyılarımız açısından beklenen bir haberdi.” diye konuştu.

Olay sayılarının azalması ve kısıtlamaların kalkmasıyla kıyı bölgelere daha fazla talep olacağını söz eden Eresin, “Özellikle Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir kıyılarımızın yaz periyodunda öne çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

“AÇIK BÜFELER DENETİMLİ OLARAK SUNULMAYA BAŞLANDI”

TÜROB Lideri Eresin, aşılanmanın hızlanmasının hem Türkiye hem dal için çok sevindirici olduğunu, dala olumlu tesiri olacağını belirterek, “Nisan ayında başlayan çalışmalarla dal çalışanlarının büyük kısmı aşılanmıştı. Lakin butik ve küçük otellerde çalışanlar bu imkandan faydalanamamıştı. Tüm SGK’lilerin ve 18 yaş üzeri tüm vatandaşların aşılama programına alınması çok olumlu ve sevindirici oldu.” diye konuştu.

“TÜKETİCİDE OLUŞAN HİJYEN HASSASİYETİ SÜRMELİ”

Yeni olağan olarak isimlendirilen bu süreçte otellerdeki yemek, büfe ve servis sunuş formlarının de değiştiğini aktaran Eresin, “Açık büfeler denetimli olarak sunulmaya başlandı. Uygulamanın tüketicide oluşan hijyen hassasiyeti nedeniyle salgın sonrasında da denetimli olarak sürmesini bekliyoruz.” dedi.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Telif hakkı için haber@haberozel.com.tr adresine mail atın 24 ile 48 saat içerisinde haber sistemden kaldırılacaktır. www.haberozel.com.tr
Hazır Site by Uzman Tescil