Uzmanından ağız kokusuna karşı tavsiyeler

İSTANBUL (İGFA) – Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, sahurda maydanoz, nane, zencefil ve yeşil çay gibi besinleri tüketmenin ağız kokusunu önleyebileceğini belirtti.
“Ağız kokusu diş, diş eti ve mide rahatsızlıklarından dolayı oluşur” diyen Dr. Çetin, ağız kokusunu önlemeye yönelik tavsiyelerini şöyle sıraladı:
- İftar ve sahurda olmak üzere mutlaka dişlerimizi fırçalamamız, diş ipi ve ağız solüsyonları kullanılması gerekir.
- Maydanoz, nane, zencefil, yeşil çay, ada çayı ve karanfil özlü tüketimler ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.
- Çok sıcak ya da çok soğuk içeceklerin ağız kokusunu tetikleyeceğinden daha ılık tüketilmesine dikkat edilmeli.
- İftar ve sahurda pastırma, sucuk, soğan, sarımsak gibi kokuyu artıracak besinlerden uzak durulmalı.
- İftarda yemeklerin yanında limonlu su tüketin.
- Sahurda bol bol su tüketin.
BENZER HABERLER
-
2025 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş ve kontratlı er alacak
-
Türk Silahlı Kuvvetleri 2025 yılı hukuk sınıfı muvazzaf subay adayı alım ilanı
-
Ankara İlkokul Öğretmenleri Sıhhat ve Toplumsal Yardım Sandığı 5 Emekçi Alacak
-
Kocaeli Darıca Kent İnşaat 12 Personel Alacak
-
‘Para Trap’ta ilk altınımıza kavuştuk!
-
Kerem Kazaz’dan şampiyona liderliğine devam
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.