Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat!

İSTANBUL (İGFA) – İçeriğinde karbonhidrat ve proteinin yanı sıra, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, demir ve çinko gibi mineraller ile A, B vitaminleri ve D, E ile K vitaminlerini belirli seviyelerde barındırıyor. Zengin besin öğesi içeriğiyle diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurma hafif ve sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her besinde olduğu gibi dondurma tüketiminde de porsiyon kontrolünün sağlanamaması; kan şekerinin yükselmesi, ağırlık artışı ile bel çevresinin yağlanması gibi olumsuz sağlık etkilerine neden olabiliyor. Bunların yanı sıra güvenilir ve doğru koşullarda muhafaza edilmediğinde besin zehirlenmeleri meydana gelebiliyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu, sağlığımızı olumsuz etkilememesi için dondurmanın çeşidine, tüketim miktarına ve sıklığına dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, “Diyabet sorununuz yoksa, sağlıklı vücut ağırlığındaysanız, haftada 2-3 kez 2 top dondurmayı külahsız ve sos ekletmeden tüketebilirsiniz. Zira, külah ve ilave edilen soslar dondurmanın enerji içeriği ile karbonhidrat miktarını ekstra olarak artırıyor” dedi.
-
Gölcük Belediyesi başpehlivanına kutlama
-
Şile’de yağlı güreş fırtınası
-
Konya 2028 SKAL Dünya Kongresi’ne aday
-
Düzce Üniversitesi Bilim Kafe Etkinlikleri ile Bilimi Toplumla Buluşturmayı Sürdürüyor
-
Düzce Belediyesi’nden Deprem Yıl Dönümünde Duygu Dolu Sosyal Deney
-
Düzce’de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı; 3 Kişi Yaralandı