‘Altın Top’ sekizinci kez Messi’nin

Avrupa futbolunun bireysel anlamda en prestijli ödülü olarak gösterilen Ballon d’Or (Altın Top), Paris’te sahibini buldu.
Spor - 31 Ekim 2023 10:48 A A

İSTANBUL (İGFA) – 67. ödül törenine Théâtre du Chatelet ev sahipliği yaptı. Törenin sunuculuklarını, Sandy Heribert ve bir dönem Galatasaray forması giyen eski futbolcu Didier Drogba üstlendi.

FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin Milli Takımı’yla şampiyonluğa ulaşan 36 yaşındaki Messi, kariyerinde 8. kez bu ödülün sahibi oldu.

Ekonomist dergisinin aktardığı habere göre oylamada Norveçli Erling Haaland 2’nci, Fransız Kylian Mbappe 3’üncü sırayı aldı. En iyi kadın futbolcu ödülüne, İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.

Yılın forvetine verilen Gerd Müller ödülünün sahibi, Manchester City’de gösterdiği performansla Norveçli Erling Haaland oldu. Geçen sezon öncesinde Borussia Dortmund’dan İngiliz ekibine gelen Haaland, takımının Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak yaptığı üçlemede önemli rol oynadı.

23 yaşındaki futbolcu tüm kulvarlarda çıktığı 53 maçta 52 gol attı. Yılın kulübü ödülü erkeklerde Manchester City’ye, kadınlarda ise geçen sezon İspanya Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde kupaya uzanan Barcelona’ya gitti.

Sezonun en iyi 21 yaş altı oyuncusuna verilen Kopa Kupası’nı, Real Madrid’in İngiliz yıldızı Jude Bellingham, yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yaşin ödülünü ise Aston Villa’nın Arjantinli file bekçisi Emiliano Martinez kazandı

Spor - 10:48 A A
BENZER HABERLER
× Haber özel

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil webmaster