Çocuklar Teknolojik Aletlerden Nasıl Uzaklaştırılır?

Eğitim - 16 Ocak 2024 23:45 A A

İbrahim Göçer (haberozel.com.tr) – Kitaplar, aylık aktiviteler, boyama setleri, oyun setleri ve oyun hamurları ailelerin sıklıkla çocukları için kullandığı gelişim ürünlerinden bazılarıdır. Bununla birlikte montessori etkinlikleri yapılarak çocukların el ve motor gelişimlerinin desteklenmesi sağlanabilir. Anaokulu ve kreşler bu konuda önemli rol oynar.

Birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı bu kurumlarda çocuklar birlikte etkinlik yapmayı öğrenirken teknolojinin getireceği zararlardan da korunmuş olurlar. Bu sebeple belirli bir yaşa ulaşan çocuklar az bir dönemde olsa bu kurumlara gitmelidir.

Ayrıca anaokulu ve kreşler, çocukların ilkokul dönemine daha kolay bir şekilde başlamasına ve erken uyum sağlamasına yarar da sağlar. Ailelerin koyduğu bir takım kurallar ile de çocuklar daha az teknolojik aletler ile vakit geçirmiş olurlar.

Belirlenen saatte uyuma, kitap okuma ve sadece 20 dakika ya da yarım saatliğine televizyona bakma gibi kurallar çocuğun ileriki yaşamı için çok etkilidir. Unutulmamalıdır ki teknolojik aletler ve internet kullanımının bazı istisnalar dışında çocuklara yarardan çok zararı vardır.

 

Eğitim - 23:45 A A
BENZER HABERLER
× Haber özel

Hazır Site web sitesi kurma By Uzman Tescil webmaster