Ramazan’da tok kalmanın 3 altın kuralı!

İSTANBUL (İGFA) – Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, oruç tutarken tok kalmanıza yardımcı olan 8 güçlü besini ve nasıl tüketmeniz gerektiğini anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
Yumurta: Yüksek kaliteli protein içeriğiyle tokluk süresini uzatın
Yulaf ezmesi: Zengin lif içeriğiyle kan şekerini dengeliyor
Avokado: sağlıklı yağlar sayesinde tokluk süresini uzatıyor
Badem ve ceviz: Sağlıklı yağ ve protein kaynaklarıyla açlık krizlerini önlüyor
Yoğurt ve kefir: Bağırsak dostu probiyotiklerle sindirimi destekleyin
Tam tahıllı ekmek: Pideye göre daha uzun süre tok tutuyor
Kuru baklagiller: Yüksek lif ve protein içeriğiyle uzun süre doygunluk sağlıyor. Mercimek, nohut ve fasulye gibi kuru baklagiller, yüksek lif ve protein içerikleri sayesinde sindirimi yavaşlatarak uzun süreli tokluk hissi sağlıyorlar. Ancak gaz yapıcı etkileri nedeniyle aşırı tüketmemeye dikkat edin.
Chia tohumu: Jel kıvamına gelerek tok hissetmenizi sağlıyor. Omega-3 yağ asitleri de enerji seviyesini dengede tutuyor.
“Sahurda doğru besinleri seçerek gün içinde açlık krizlerini önleyebilir ve enerjinizi daha fazla koruyabilirsiniz” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, işin formülünü ise üç maddede ise şöyle özetledi :
- “Yavaş yemek sindirimi kolaylaştırıyor, daha uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor.
- Protein + lif kombinasyonu: Daha uzun süreli tokluk sağlıyor, kan şekerini dengede tutuyor.
- Su tüketimi: İftardan sahura kadar tüketeceğiniz bolca su açlık hissinin giderilmesine destek oluyor.”
-
Çanakkale Ezine 22 Eylül Dayanak Turizm 1 Personel Alacak
-
Çanakkale Hizmet Kümeleri Süreksiz 3 Emekçi Alacak
-
Başkan Çakır’dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı
-
Ramazan’da tok kalmanın 3 altın kuralı!
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kadın sporculara tebrik
-
Baharda artan alerjik burun akıntısına dikkat! Alerji, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar neler?