Dondurma tüketirken 6 kurala dikkat!
İSTANBUL (İGFA) – İçeriğinde karbonhidrat ve proteinin yanı sıra, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, demir ve çinko gibi mineraller ile A, B vitaminleri ve D, E ile K vitaminlerini belirli seviyelerde barındırıyor. Zengin besin öğesi içeriğiyle diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurma hafif ve sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her besinde olduğu gibi dondurma tüketiminde de porsiyon kontrolünün sağlanamaması; kan şekerinin yükselmesi, ağırlık artışı ile bel çevresinin yağlanması gibi olumsuz sağlık etkilerine neden olabiliyor. Bunların yanı sıra güvenilir ve doğru koşullarda muhafaza edilmediğinde besin zehirlenmeleri meydana gelebiliyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu, sağlığımızı olumsuz etkilememesi için dondurmanın çeşidine, tüketim miktarına ve sıklığına dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, “Diyabet sorununuz yoksa, sağlıklı vücut ağırlığındaysanız, haftada 2-3 kez 2 top dondurmayı külahsız ve sos ekletmeden tüketebilirsiniz. Zira, külah ve ilave edilen soslar dondurmanın enerji içeriği ile karbonhidrat miktarını ekstra olarak artırıyor” dedi.
-
Ankara Müzik ve Hoş Sanatlar Üniversitesi 4 Emekçi Alacak
-
HSG Laser SMTECH 2025’te akıllı sac ve boru kesme çözümlerini tanıttı
-
Düzce’de mobil vinç telefon direğini kırıp olay yerinden uzaklaştı
-
Suudi turizmi WTM 2025’te izleyicileri büyülerken, küresel ortaklıkları güçlendiriyor
-
Havva Alyurt, Portekiz’de yeni başarı hikayesi yazacak
-
İslami Oyunları’nda gözler bizim çocuklarda
