Uzmanından ağız kokusuna karşı tavsiyeler

İSTANBUL (İGFA) – Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, sahurda maydanoz, nane, zencefil ve yeşil çay gibi besinleri tüketmenin ağız kokusunu önleyebileceğini belirtti.
“Ağız kokusu diş, diş eti ve mide rahatsızlıklarından dolayı oluşur” diyen Dr. Çetin, ağız kokusunu önlemeye yönelik tavsiyelerini şöyle sıraladı:
- İftar ve sahurda olmak üzere mutlaka dişlerimizi fırçalamamız, diş ipi ve ağız solüsyonları kullanılması gerekir.
- Maydanoz, nane, zencefil, yeşil çay, ada çayı ve karanfil özlü tüketimler ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.
- Çok sıcak ya da çok soğuk içeceklerin ağız kokusunu tetikleyeceğinden daha ılık tüketilmesine dikkat edilmeli.
- İftar ve sahurda pastırma, sucuk, soğan, sarımsak gibi kokuyu artıracak besinlerden uzak durulmalı.
- İftarda yemeklerin yanında limonlu su tüketin.
- Sahurda bol bol su tüketin.
BENZER HABERLER
-
İYİ Partili Toktaş’Tan ABD Konsolosluğu’nun sabıka kaydı paylaşımına tepki!
-
Bilecik Gölpark yaz sezonuna hazır
-
Tefecilere geçit yok! 3 ilde 7 tutuklama!
-
Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı
-
Aybüke Albere: Okan Bayülgen’in dayağını yedim!
-
Düzce’de intihar girişiminde bulunan genç kurtarıldı
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.