Ramazan’da su tüketimine dikkat

İSTANBUL (İGFA) – Yeterli ve kaliteli su tüketimi hayati önem taşıyor.
Tüketimi, vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması ve bağışıklığın düşmemesi için önemli doğal kaynaklardan biri.
Bu nedenle yaşamın her döneminde ve her mevsimde sağlıklı bir yaşam sürmek için yeterli miktarda sağlıklı suyun, düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor.
Özellikle Ramazan ayında su tüketimine daha da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, iftardan sahura kadar en az 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
Su tüketiminde de dikkat edilmesi gereken noktaların olduğunu belirten Aktepe, doğal kaynaklardan elde edilen ve mineral bakımından zengin olan suların içilmesini öneriyor.
Diyetisyen Öztürk Aktepe,“İftardan sahura kadar geçen süreye uyku eklenince, beslenmemize ayırabileceğimiz süre ciddi oranda kısalıyor. Bu nedenle insanlar ‘vakit yok’ diyerek yeterli su tüketmiyor. Ancak gün boyunca vücudun kaybetmiş olduğu sıvıyı yerine getirmek ve iftardan sahura kadar 2-2,5 litre suyu yavaş yavaş tüketmek çok önemli. Bu süreçte komposto, taze sıkılmış meyve suları, ayran, çorba gibi gıdalarla da sıvı tüketiminize ek destek sağlayabilirsiniz.” diye konuştu.
-
Konya 2028 SKAL Dünya Kongresi’ne aday
-
Düzce Üniversitesi Bilim Kafe Etkinlikleri ile Bilimi Toplumla Buluşturmayı Sürdürüyor
-
Düzce Belediyesi’nden Deprem Yıl Dönümünde Duygu Dolu Sosyal Deney
-
Düzce’de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı; 3 Kişi Yaralandı
-
Nuhlar Köyü’nde ”V” Kanal Çalışmalarıyla Yol Ömrü Uzatılıyor
-
Düzce’de Çiftçilere ”Cuma Buluşmaları” Kapsamında Eğitim Verildi