Vücuttaki sıvı kaybına dikkat

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, sıcak havalarda çocukları ve ebeveynlerini sağlıklı serinlik veren içecekler konusunda özenli olmaya çağırdı.
Teksüt Satış Direktörü Murat Keleş çocukların bu dönemde daha çok şekerli ve gazlı içeceklere yöneldiğine dikkat çekti. Süt içme alışkanlığının her yaş grubunda devam etmesi gerektiğini belirterek, bu alışkanlıkların çocuk yaşlarda kazanıldığının unutulmaması gerektiğini paylaştı.
Murat Keleş hem yetişkinlerde hem de çocuklarda vücuttan terle kaybedilen sıvıyı su, süt ve ayran ile yerine konulmasının sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.
Çocukların her gün yeterli miktarda ve sağlıklı içeceklerle beslenmesi fiziksel gelişimlerini de olumlu yönde etkilediğini ifade eden Keleş, “Yazın terlemeyle vücudumuzdan su ve elektrolit denilen tuz kaybı oluyor. İçerdiği mineraller ve su sayesinde, kaybedilen maddelerin telafi edilmesi ve dengelenmesinde ayran en önemli içecekler arasında yer alıyor. Sıcak havalarda tüketilen süt ve ayran, serinletici özelliğiyle vücut sıcaklığın dengelenmesinde ve hararetin giderilmesinde etkili olur. Ayran içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayran, terlemeyle oluşan kayıplar sonrasında gelişen yorgunluğun giderilmesinde ve kasları gevşetici özelliği nedeniyle de sinir sisteminin rahatlamasında destekleyicidir.” diye konuştu.
-
Gaziantep’te 55 bin öğrenciyle yaz olimpiyatlarına veda
-
Keşfin ateşinde 2028 hedefi günlük 40 milyon metreküp
-
Gümüşova’da Yol Konforu Artıyor
-
Yunusefendi Köyü’nde Asfalt Çalışmaları Başladı
-
Vali Aslan, Yeni Gençlik ve Spor İl Müdürü Arslantürk’ü Kabul Etti
-
Anahtar Parti Düzce Merkez İlçe Teşkilatında Coşkulu Toplantı ve Yeni Atama