Bakanlık rehber oldu… Kurban eti nasıl doğru saklanmalı ve soğutulmalı?

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda etin hem sağlık hem de lezzet açısından korunması için önemli uyarılar ve öneriler paylaştı.
Bakanlık, etin bozulmaması için doğru şekilde soğutulup saklanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
SOĞUTMA VE SAKLAMA KOŞULLARI
Bakanlık, kurban kesiminden sonra etin sağlıklı kalabilmesi için soğutma işleminin dikkatle yapılması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından infografik yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, sakatatların 0-3°C, diğer etlerin ise 0-7°C’de saklanması gerektiğini, taze etin buzdolabında 1 hafta tazeliğini korurken, uygun şekilde paketlendikten sonra buzlukta eksi 18°C’de 6 ay saklanabileceğini kaydetti.
Grafikte ayrıca etlerin kavurma gibi uzun süreli saklama yöntemlerinde uygun koşullarda 1 yıl raf ömrü kazanabileceği ifade edildi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzun süre oda sıcaklığında bekletilen etin bozulabileceği, besin değerinin ve lezzetinin kaybolabileceği uyarısı yapıldı.
Sakatatların temizliğine de dikkat çekilen açıklamada, iç kemik ve bağırsakların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
-
İzmir’de 70 milyon liralık yatırımla taşkın riskine son
-
Edirne Keşan’da vatandaşların kasis talebi 6 aydır cevapsız
-
Konya’dan özgür Filistin için maddi destek… Aylık maaş ile günlük cirolarını Gazze’ye bağışlayacak
-
30 ilde FETÖ operasyonu: 91 gözaltı!
-
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
-
Bolu Belediyesi 3 İtfaiye Eri Alacak